15 września 2021r. kucharze z klas 3k ,3ka, 2k Szkoły Branżowej razem z nauczycielami zawodu p. Alicją Kozińską i p. Katarzyną Piekut byli na przedmiotowej wycieczce technologicznej. Młodzież zwiedziła Młyny Szymanów k/Sochaczewa produkujące mąkę. Zobaczyliśmy jakie maszyny są używane w młynie, w jaki sposób produkowana jest ze zboża mąka. Zostaliśmy mile ugoszczeni gorącymi bułeczkami i świeżo upieczonym, specjalnie dla naszej grupy, ciastem. Poczęstunek podano nam na jadalnych, ekologicznych talerzykach, wyciskanych przez maszynę z otrąb pszenicy z wodą. Przedstawiono nam historię młyna, wielkość i asortyment produkcji. Uczniowie zadawali mnóstwo pytań. Wycieczkę zakończyliśmy w Muzeum w Żelazowej Woli, gdzie zwiedzaliśmy piękny park w miejscu urodzin wybitnego polskiego kompozytora i pianisty Fryderyka Chopina. Mogliśmy cieszyć się piękną, słoneczną pogodą i urokiem złotej, polskiej jesieni. Zapraszam do obejrzenia zdjęć z tej wycieczki.

 

Ustawienia dostępności

© 2017 Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Głuchych w Warszawie